Wat leuk dat je op de website van mijn praktijk komt kijken. Ik zal mij hier even voorstellen.

Ik ben Birgit, getrouwd en heb twee prachtige dochters van 6 en 9 jaar oud. Ik ben gediplomeerd kindercoach, HSP-coach, (kinder)gewichtsconsulente, voedingshulpverlener, kindervoedingsadviseur, aromatherapeut, bach bloesem therapeut en darmtherapeut.

Doordat ik vroeger altijd een zeer actief en vooral sportief leven leidde, kwam ik al vroeg in aanraking met voeding, en dan vooral gezonde voeding. Ik zag de verschillende extremen op het gebied van eetgewoonten, maar wilde voor mezelf vooral gezond én lekker eten ondervinden. Dit zorgde ervoor dat ik verschillende opleidingen ben gaan volgen met de richting Voeding. Na de basiskennis was mijn interesse gewekt en ben ik specialisaties gaan volgen, zoals kindervoeding en voeding bij ziekten. Met alle opgedane kennis kan ik nu ook voor anderen een gezond eetpatroon ontwerpen, waarbij het vooral draait om wat wél gegeten en gedronken mag worden en eten dus altijd een feest kan zijn.

Mijn doel is om mensen te inspireren en motiveren om gezond en bewust te eten. Het kiezen voor verse, pure en lekkere producten staat hierbij centraal. Ook wil ik hierbij laten zien dat het echt niet moeilijk is om de juiste keuzes te maken. Als je weet waar je op moet letten, hoe je etiketten leest en hoe je voeding op de juiste manier bereid, ben je al een heel eind op weg.

In ons gezin is het altijd druk. Tel dit op bij drie hooggevoelige personen in één huis, en je hebt het recept om jezelf weleens voorbij te lopen. Ik ben toen op zoek gegaan naar een zo natuurlijk mogelijk hulpmiddel en zo kwam ik uit bij aromatherapie. Gedurende de opleiding kwam ik erachter dat aromatherapie ontzettend breed inzetbaar is, en het effect heeft op zowel lichaam als geest. De combinatie van goede voeding en aromatherapie brengt mij en mijn gezin in een goede balans. Het gevoel van rust en balans, gun ik iedereen en daarom bied ik dit dan ook graag aan binnen Gewogen Balans.

Om mensen te informeren over de verscheidenheid aan gezonde producten, maaltijden en aromatherapie, heb ik op deze website tevens een blog die ik regelmatig bijwerk. Hierin geef ik tips en tricks, maar vertel ik ook over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van gezonde en bewuste voeding en aromatherapie.

Hopelijk inspireer ik jullie om lekker én gezond aan de slag te gaan met je voedingspatroon. Lukt dit nou niet helemaal of heb je net even dat zetje nodig… Twijfel niet en stuur me een mailtje, dan kijken we samen hoe we jou weer gezond in balans kunnen krijgen!