Proef-Traject

Vanaf 4-6 maanden beginnen kinderen met het leren eten van allerlei verschillende voedingsmiddelen. Meestal begin je met groente, fruit en broodkorstjes en langzaam bouw je dit op. Maar wat nou als jouw kind weigert nieuw eten te proeven? Rond de leeftijd van 2 jaar worden kinderen kieskeuriger. Ook kan hier de angst voor nieuwe dingen opspelen. Dit kan aanhouden tot je kind een jaar of 5 is.

Gaat de angst voor nieuw voedsel niet weg, of weigert je kind gewoonweg nieuw voedsel te proberen? Dan is het Proef-Traject misschien iets voor jullie. Dit traject is voor jouw kind bedoeld, maar zeker ook voor jou als ouder. Door sámen aan de slag te gaan met eten, zul je merken dat de sfeer rondom voeding gezelliger wordt. De weg naar een uitgebreider voedingspatroon kan ook echt leuk zijn!

Wat leren jullie in dit traject?

  • Hoe smaak werkt
  • Hoe proeven werkt
  • De voorkeuren te verklaren
  • Het eetpatroon te verbeteren en/of uit te breiden
  • Proeven!

Hoe gaan jullie dit leren?
We beginnen met een korte kennismaking. Op die manier leren wij elkaar alvast een beetje kennen. Voor je kind is dit wel zo prettig, zodat hij weet met wie hij de komende tijd gaat werken. Na het kennismakingsgesprek krijgen jullie enkele formulieren mee die jij als ouder gaat invullen. Dit kan ook digitaal, zodat we bij ons volgende gesprek gelijk in het traject kunnen springen.

Hierna gaan we aan de slag met de eetgewoonten van je kind, maar ook met die van het hele gezin. Het is namelijk belangrijk om te zien hoe jullie dagelijkse routine eruit ziet. Ook gaan we spelenderwijs nieuw voedsel introduceren. Natuurlijk kun je niet verwachten dat je kind gelijk van alles wil proberen, maar met de juiste aanpak en kleine stapjes, kun je uiteindelijk grote sprongen maken.

Met spelletjes, tips en nieuwe ideeën gaan jullie thuis ook zelf aan de slag. We willen ervoor zorgen dat je kind plezier krijgt in het bezig zijn met eten. Of dat nu het daadwerkelijke eten zelf is, of het aanraken, ermee spelen en ervaren maakt juist niet uit. Maak het leuk! En dat kan tijdens dit traject!

Het resultaat
Uiteindelijk is het natuurlijk de bedoeling dat je kind meer gaat eten, of in elk geval gevarieerder gaat eten. Het is alleen niet realistisch om te denken dat je kind na dit traject álles lust. Ga maar eens bij jezelf na: jij lust misschien ook geen spruitjes, witlof en broccoli. Waar we naar streven is dat je kind een plezierige relatie met eten krijgt, de sfeer in huis verhoogd wordt rond etenstijd én dat je niet meer 5 avonden in de week hetzelfde kookt. Dit resultaat heeft tijd nodig. Tussen het kennismakingsgesprek en ons eerste consult zal max. 2 weken tijd zitten. Hierna worden de periodes steeds iets opgerekt om goed te kunnen oefenen. Na 4 consulten zou je zeker verandering moeten gaan zien.

Traject informatie
Het traject is opgebouwd uit:

  • Kennismakingsgesprek
  • 4 consulten/gesprekken
  • Evaluatiegesprek

Je krijgt alle informatie die we bespreken digitaal toegestuurd (of op papier als je dit prettiger vindt) en daarbij ben ik bijna altijd bereikbaar voor vragen. Ik ga dit traject samen met jullie aan en sta dus ook tot je beschikking bij vragen wanneer je thuis aan de slag gaat!

Prijs
De kosten voor dit traject bedragen €265,- incl BTW.
Sommige zorgverzekeraars vergoeden (een deel van) de begeleiding. Kijk hiervoor op de pagina over tarieven voor meer informatie.


Aanmelden
Vul onderstaand formulier in om je aan te melden voor dit traject. Na ontvangst van je inschrijving neem ik zo spoedig mogelijk contact met je op!

Subscription Form