Kinderen bij Gewogen Balans

Het liefst zie je jouw kind natuurlijk gezond en gelukkig opgroeien. Als ouder doe je er alles aan om je kind gezond te laten eten, lekker te laten spelen en zorg je voor een veilige omgeving. Zo kan je kind ongestoord genieten en groeien. Helaas is dit niet voor alle ouders en kinderen zo vanzelfsprekend. Er kunnen mentale en lichamelijke klachten zijn die er voor zorgen dat je kind niet goed eet of niet lekker in zijn vel zit.

Zolang er geen medische oorzaken gevonden worden door bijvoorbeeld je huisarts, kun je met vrijwel al je vragen en klachten over de gezondheid van je kind terecht bij Gewogen Balans. Of het nu gaat om overgewicht, een beperkt eetpatroon, spanningsklachten of slaapproblemen, samen kunnen we werken aan de oplossing die past bij jouw kind en jullie gezin.

Om je een idee te geven hoe dit in zijn werk gaat, zal ik hieronder toelichten hoe ik, samen met jullie, werk. Begeleiding door mij gebeurt altijd in samenwerking met zowel de ouder(s) als het kind. Ik vind het belangrijk dat er gekeken wordt naar de ervaring door de ouder, maar vooral ook hoe je kind de klachten ervaart. Je kind is namelijk degene die daadwerkelijk voelt hoe het is om die klachten of problemen te hebben.

Wanneer je kind overgewicht heeft, kunnen daar vele oorzaken voor zijn. Heb je nog een jong kindje, dan bepaal jij als ouder vaak wat het eet. Door verschillende factoren, kan een gezond eetpatroon soms spaak lopen. Heb je een ouder kind, dat al zakgeld krijgt en zelf op pad gaat, dan spelen soms omgevingsfactoren een rol in het eetpatroon van je kind. Samen kijken we dan naar alle meespelende factoren en we gaan met z’n allen aan de slag om je kind weer naar een gezond gewicht te begeleiden.

Soms kun je je ook gewoon afvragen of je kind voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt wanneer hij een ‘moeilijke eter’ is. Veel ouders maken zich hier zorgen over en dat is absoluut normaal. Bij Gewogen Balans is het dan mogelijk om via een eenmalige voedingsanalyse te kijken of je kind mogelijk tekorten opbouwt, of dat er eigenlijk niks aan de hand is. Gelijktijdig krijg je tips om je kind gevarieerder te laten eten en als blijkt dat er inderdaad mogelijke tekorten zijn, hoe deze aan te vullen.

Merk je dat je kind de laatste tijd slechter slaapt of bijvoorbeeld onrustig is in zijn slaap, dan kijken we verder dan alleen het slapen zelf. Het kan zijn dat spanning en prikkels niet goed verwerkt kunnen worden door je kind. Ook kan een stukje voeding hierop van invloed zijn. Door te kijken naar het totaalplaatje, vinden we de oorzaak en gaan we hiermee aan de slag. Dit kan zijn door het eetpatroon aan te passen, maar ook door etherische oliën in te zetten op bepaalde momenten van de dag.

Lichamelijke klachten als een verstoorde darmwerking, maagklachten, luchtwegklachten of hooikoorts zijn ook veelgehoorde klachten. Deze zijn op verschillende manieren te verlichten en te verhelpen. Wanneer het spijsverterings- of darm/maagklachten zijn, gaan we samen kijken naar de voedselinname van je kind. Is daar niks te vinden, dan kunnen we kijken of de toepassing van etherische olie misschien een optie is.

Klachten als hooikoorts vragen vaak maar één, max. twee consulten. Dit betreft een intakegesprek en een consult waarin ik aan jullie uitleg hoe en welke olie je kunt gebruiken. Er is altijd de mogelijkheid een evaluatiegesprek in te plannen zodat we samen even kijken naar de gang van zaken en of de gewenste effecten worden ervaren.

Wanneer je interesse hebt in aromatherapie bij je kind, plannen we een consult in en kijken we naar de hoofdvraag. Nadat deze beantwoord is, geef ik jullie advies over welke oliën je kunt gebruiken en leg ik tevens uit hoe je deze kunt toepassen. Daarna gaan jullie zelf lekker thuis aan de slag met de olie. Vaak merk je al snel verschil en zul je resultaat zien bij je kind. En wie weet ga je het zelf ook gebruiken!

Tot slot:
Voor kinderen die bij Gewogen Balans komen, probeer ik de drempel zo laag mogelijk te houden. Niet alleen omdat het toch al spannend genoeg is voor ze, maar ook omdat veranderingen soms grote impact kunnen hebben. Mijn doel is om je kind op een leuke, vrolijke manier kennis te laten maken met gezonde voeding en aromatherapie. Op die manier wordt het vinden van de eigen balans eigenlijk een heel leuk feestje