HSP-Traject

Hooggevoeligheid is een kenmerk van een persoonlijkheid en onveranderlijk. Je wordt dus geboren als hoogsensitief persoon (HSP). Hoogsensitiviteit is een ontzettend mooie eigenschap, maar kent ook zo zijn valkuilen. Deze valkuilen kunnen ervoor zorgen dat je op den duur opgebrand raakt, wanneer je hier niet op let of niet op tijd ingrijpt.

De huidige maatschappij is niet ingericht op hoogsensitiviteit. Jij als volwassene zult je misschien vaak ‘anders ‘ voelen of je merkt dat mensen anders naar jouw kind kijken. Opmerkingen als: “Jouw kind is wel verlegen zeg” , “Jouw kind ‘piept’ wel snel ” of “Jij bent ook vaak moe zeg “, zul je vast geregeld te horen hebben gekregen. Om maar te voldoen aan die welbekende norm van de samenleving ga je toch door of sleep je toch je kind maar weer mee naar die verjaardag of dat pretpark. Om daarna bij thuiskomst totaal uitgeblust te zijn.

Tijdens dit traject gaan we in op verschillende aandachtsgebieden van HSP die een mogelijke valkuil kunnen vormen voor jou en/of je kind. Daarbij krijg je inzicht in hoe je dit kunt aanpakken en hoe je er zo’n draai aan kunt geven dat het in jouw leven past zonder een belemmering te vormen.

Wat leren jullie in dit traject?

  • Wat hoogsensitiviteit is
  • Hoe om te gaan met prikkelverwerking
  • Hoe om te gaan met emotieverwerking
  • Ontprikkeloefeningen
  • Voeding en HSP
  • Aromatherapie en HSP
  • Handvatten voor het omgaan met hoogsensitiviteit

Hoe gaan jullie dit leren?
Uiteraard beginnen we met een korte kennismaking. Gezien HSP sterk kunnen reageren op persoonlijkheden, is het belangrijk om van te voren vast te stellen of er een bepaalde klik is tussen jou/jullie en mijzelf. Dit geldt voor beide kanten. Samen vullen we de HSP-vragenlijst in. Nu heb je dit misschien al eens gedaan, maar ik wil graag in beeld brengen op welk gebied je tegen eventuele valkuilen aanloopt.

Na de kennismaking plannen we een eerste gesprek in. Hierin gaan we in op de gebieden waar jij ‘problemen’ ervaart voor jou of je kind. Deze brengen we duidelijk in kaart, zodat ik jullie gericht begeleiding kan bieden. Daarnaast is het belangrijk om inzicht te krijgen in jouw dagelijkse routine. Zo kunnen we eventuele extra momenten toevoegen binnen die routine om voor een betere balans te zorgen. Al tijdens dit eerste gesprek krijg je oefeningen mee. Dit doen we zo snel, zodat je gelijk aan de slag kunt en kunt ervaren welke oefeningen er bij jou passen.

In de volgende gesprekken diepen we eerder ondervonden ‘problemen’ verder uit en gaan we door op het begrijpen en accepteren van HSP. Ook kijken we naar de mogelijkheden op het gebied van voeding en aromatherapie. Je bent uiteraard vrij om hiermee te doen wat voor jou goed voelt, maar ook deze twee vlakken kunnen een groot effect hebben op hoe je jouw hoogsensitiviteit ervaart en de verlichting die het je kan geven bij sommige negatieve ervaringen met je hooggevoeligheid.

Het resultaat
Uiteindelijk is het de bedoeling dat jij je hooggevoeligheid beter begrijpt, accepteert en vooral er een positieve invulling aan kunt geven in je leven. Hooggevoelig zijn is namelijk ontzettend mooi, alleen wordt dit vaak overschaduwd door de negatieve gevoelens en gevolgen die het soms met zich meebrengt. Voor mij is het belangrijk dat jij je goed voelt wanneer je bij mij de deur uitloopt. Je staat zekerder in je schoenen, weet hoe je jezelf kunt beschermen tegen overprikkeling maar vooral weet jij hoe je jouw hooggevoeligheid een plek kunt geven tussen al die andere mooie persoonlijkheidskenmerken die je bezit.

Traject-informatie
Het traject is opgebouwd uit:

  • Een kennismakingsgesprek
  • 3 consulten/gesprekken
  • Een eindevaluatie

Tijdens dit traject sta ik (bijna) 24/7 voor je klaar. Dat betekent dat je mij gemakkelijk kunt bereiken bij vragen. Waarom? Omdat ik vind dat je moet kunnen doorpakken wanneer je vastloopt en niet moet hoeven wachten tot een volgende afspraak. Het is belangrijk dat je niet blijft zitten met vragen waardoor je vorderingen spaak lopen. Ik ga dit traject samen met jullie aan en sta dus ook tot je beschikking bij vragen wanneer je thuis aan de slag gaat! Ook krijg je alle besproken informatie digitaal of op papier tot je beschikking.

Prijs
De kosten van dit traject bedragen €199,- incl. BTW.


Aanmelden
Vul onderstaand formulier in om je aan te melden voor dit traject. Na ontvangst van je inschrijving neem ik zo spoedig mogelijk contact met je op!

Subscription Form