De voedingsanalyse uitgelegd
Tegenwoordig kom je overal beelden tegen van kinderen die voorbeeldig eten, de meest uitgebreide lunchtrommels, uitgebalanceerde maaltijden en stralende kinderen aan de eettafel. Helaas zie je het échte plaatje niet zo vaak. Het is namelijk onrealistisch om te denken dat elke ouder in staat is om dag in dag uit te zorgen voor uitgebreide maaltijden of gerechten in de vorm van het favoriete stripfiguur van je kind.

Ook is het onrealistisch om te denken dat ieder kind altijd maar zo gezond eet. Er zijn genoeg kinderen die net wat meer moeite hebben met eten, bepaalde voedselgroepen liever niet eten en dan heb ik het nog niet eens over de fases die je kind allemaal doorloopt op het gebied van eten. Het ene moment willen ze alleen maar fruit eten, een maand later verafschuwen ze het weer. Maar juist al die momenten en indrukken kunnen je als ouder onzeker maken of je kind wel voldoende eet en voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt om te groeien.

Verandering van voedingspatroon, een bepaald dieet of spannende periodes kunnen er ook voor zorgen dat je kind misschien niet voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt. En juist tijdens het opgroeien, is juiste voeding zo ontzettend belangrijk! Als ouder heb je al genoeg om je druk om te maken en daarom bied ik de eenmalige voedingsanalyse aan. Zo weet je direct waar je kindje staat op het gebied van voeding, krijg je tips en tricks mee om eventuele aanpassingen gemakkelijk door te voeren en krijg je in elk geval op dit gebied van opvoeding een stukje geruststelling mee.

Mijn werkwijze
De eenmalige voedingsanalyse werkt eigenlijk heel simpel. Zodra jij je hiervoor aanmeldt (of je kind), stuur ik je direct enkele formulieren die je voor mij invult. Hierbij zit onder andere een klein eetdagboek dat je gedurende één week bijhoudt. Hierna stuur jij alles terug naar mij en ga ik met al je antwoorden aan de slag. Ik kijk onder meer naar:

  • algemene inname;
  • gezondheid;
  • micro- en macronutriënten;
  • beweging;
  • vochtinname;
  • dag invulling;
  • eetbeleving.

Nadat ik alles geanalyseerd heb, schrijf ik een verslag van mijn bevindingen die wij samen bespreken. Dit kan zowel online als offline plaatsvinden, net wat jouw voorkeur heeft. In dit verslag staan tevens eventuele aandachtspunten en verbeterpunten. Na dit alles heb jij een goed, algemeen beeld hoe het voedingspatroon van je kind nu is, wat er beter kan maar vooral ook wat je nu al goed doet.

Extra
Mocht je hierna nog ondersteuning willen, is het altijd mogelijk om losse consulten in te plannen zodat we er samen naar kunnen kijken. Soms is er net even meer tijd en begeleiding nodig om het juiste pad te vinden. Ook kan het zijn dat er andere oorzaken ten gronde liggen aan ontstane tekorten die meer aandacht vragen. Ook dan is het mogelijk om (kortdurende) ondersteuning te krijgen van mij.

Dit traject is tevens beschikbaar voor volwassenen en wordt (deels) vergoed door je zorgverwerking, afhankelijk van je polis.